NE ARARSAN İÇİNDE

Hz. Beyazıt  bestami'nin hac da başına gelenlerden  bahsedelim arkadaşlar.
Hazret yola Revan olmuş yıldızları  rehber tutmuş çölleri  aşmış  varmış Mekke'ye.
Kâbe'i muazamada tavafını  etmiş. Hac görevini bitirmiş Kâbe nin havlusundan çıkarken birde bakmış Kâbe nin kapısında iblis.  Kolunda bileğinden  dirseğine kadar at yularları Hazret hemen tanımış tabi ehlullah  Şeytanı  gördümü bilir.
Bestami hazretleri  şaşırmış  bu iblisin  Kâbe nin kapısında ne işi var diye düşünmüş. Demiş sen ne arasın  burada ibliste dirseğine kadar sıra sıra olan yularları göstermiş benimkiler içerde tavaf  ederler bitmesini  beklerim sonra vurup yuları  binip sırtlarına  gideceğim. Bunun üzerine Bestami hazretleri şöyle  bakmış iblise  bende varmıyım o beklediklerinin içinde demiş. İbliste  ona bakmış şöyle  bir alaya alır gibi gülmüş  eğilmiş kulağına sana yularsızda  binerim demiş. Neyse  gel zaman git zaman Bestami  hazretleri  memleketine  gitmek için Mekke den çıkmış yola Revan olmuş çölleri  aşmış  bir süre sonra  dere kenarına gelmiş. Bestami hazretleri  sıvamış paçaları tam dereye geçecek  birde bakmış derenin kenarında bir ağacın  altında  gözleri  kör yaşlı ak sakallı  bir ihtiyar  oturuyor. Varmış yanına hâl hatır sormuş ihtiyar  cevap vermiş gözlerim  görmez oğul hac dan gelirim ben bu suyu geçemem  demiş. Bestami  hazretleri üzüntü  duymuş acımış  ihtiyara  hemen almış sırtına girmiş dereye.  Bata çıka  dereyi  geçerken suyun tam ortasına  geldiğinde  ihtiyar  kulağına  eğilmiş  Bestami hazretlerinin  ben sana yularsızda  binerim demedim mi demiş. Şeytanı  ararsan  Mekke'de ara tekke de ara bana ulaşmaz diyede  sakın  ha kibirli olma.
Yularsız binerler  işte böyle  Haşa ki istersen Beyazıtı  Bestami  hazretleri  ol.  Bulurlar zayıf noktanı kullanırlar  insanı  ibretlik  bir kıssa "NE ARARSAN İÇİNDE " Hoşçakalın...

Yorumlar